Een leefbeton vloer is als een versleten jeans! De accenten bepalen het karakter.

Leefbeton vloeren

Waarom een leefbeton vloer?

Onze Betonlook gietvloeren hebben een bijzondere uitstraling: industrieel, stoer, robuust en modern. De vloeren zijn tegenwoordig hip en trendy en dat is niet voor niks. Deze betonlook vloeren zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren en toepasbaar op bijna alle soorten ondergronden (ook over bestaande tegels).

Een gietvloer is aan te passen naar jouw persoonlijke (woon)wensen en is geschikt voor zowel particulieren als bedrijven. Je bepaalt zelf de structuur van de gietvloer. Super ruig of wat rustiger, het kan allemaal. Het resultaat is een fantastische gietvloer. Perfect voor toepassing op kantoor en thuis. Een vloer die leeft!  

Een gietvloer met betonlook zorgt ervoor dat u van meerdere voordelen profiteert. De vloer is bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken. De vloer is vloeistofdicht en kent geen naden. Dat biedt  voordelen vanuit hygiënisch oogpunt. De betonlook gietvloer is verder onderhoudsvriendelijk, voelt comfortabel en warm aan en is geschikt om te combineren met verwarming. 

Een betonlook gietvloer kenmerkt zich door een gemêleerd effect. Het is een populaire optie die je woning of bedrijf een strakke, industriële uitstraling geeft. De betonlook vloer is naar eigen smaak samen te stellen en hoeft niet altijd grijs te zijn!

Een betonlook gietvloer is voor mensen die houden van een unieke one of a kind vloer die niemand anders heeft. Geen enkele betonlook gietvloer is namelijk reproduceerbaar: omdat het puur handwerk is, zijn er merkbare kleurverschillen en pigmenten zichtbaar. De hand van de meester bepaalt het uiteindelijke unieke resultaat!

Een betonlookvloer hoeft overigens niet per se een grijze vloer te zijn. Wellicht past een blauwe of zandkleurige tint beter bij de stijl die je voor ogen hebt. Laat je inspireren!

Voordelen:

  • Haalt de hoogteverschillen uit uw vloer.
  • Zowel strak als met een structuur toepasbaar.
  • Toepasbaar in verschillende kleuren.
  • Zeer goed te combineren met vloerverwarming
  • Zorgt voor een gave betonlook uitstraling!
  • Een vloer die leeft.
Tough walls & floors

Onze leefbeton vloeren bestaan uit minerale producten. De vloeren hebben een dikte tussen de 3 en 8 mm en worden afgewerkt met een twee laklagen. De vloeren zijn mogelijk in de verschillende kleuren zoals hierboven te zien. We brengen ook vloeren aan van Beton Ciré, dit wordt op de vloer gesmeerd in tegenstelling met de gietvloer.

Wat houdt het precies in?

Een gietvloer past in bijna elk interieur, van klassiek tot modern. Het is een vloer die wordt gegoten, waardoor er een strakke, creatief verspaande, egale en naadloze vloer ontstaat. Bovendien zijn gietvloeren slijtvast, waardoor ze een lange levensduur hebben. Het is echter wel belangrijk dat de ondervloer, waar de gietvloer overheen gegoten wordt, egaal is.

Wij van Tough walls & floors vinden het prepareren van de ondervloer net zo belangrijk als de gietlaag zelf. Voordat onze applicateurs de gietvloer aanbrengen, zullen zij eerst de ondervloer voorbehandelen om deze te egaliseren. Op deze manier is het mogelijk om een gietvloer over verschillende type ondervloeren te leggen, zoals een bestaande tegelvloer.

Egaline is een natuurproduct, een levend materiaal. Zichtbare kringen, kleurverschillen, aanzetten/slagen, littekens en stippen/druppels in de vloer typeren de echtheid van dit mooie product. Dit zijn uiteraard geen materiaalfouten en kunnen dus ook niet als klacht/opleverpunt worden aangemerkt. De natuur en vakman heeft hier zijn handtekening achtergelaten!  

Gietvloer en vloerverwarming

Nieuwbouwwoningen beschikken vrijwel standaard over vloerverwarming. Daarom krijgen we steeds vaker de vraag: “Gaat een gietvloer wel samen met vloerverwarming?”. Jazeker! Sterker nog, omdat een Tough Gietvloer snel de omgevingswarmte aanneemt, voelt uw vloer niet alleen zacht aan, maar ook heerlijk warm.

 

Leefbeton vloer - Tough walls & floors
betonlook egaline vloer tough walls & floors

Gietvloer over oude tegels of plavuizen!

Een van de grote voordelen van onze gietvloer is dat deze toepasbaar is over een oude tegelvloer. De oude tegelvloer hoeft er dus niet uitgehaald te worden, dat scheelt een hoop werk en stof! Een voorwaarde is wel dat de tegels goed vast moeten liggen. Wanneer er losse tegels tussen liggen, worden deze eruit gehaald en het gat wordt dichtgesmeerd met mortel.

Dus ben jij je oude tegels of plavuizen zat? Kies voor een moderne stoere betonlook gietvloer van Tough walls & floors.

Wat is egaline?

Egaline is een natuurlijk product wat bestaat uit minerale stoffen en cement. Het is zelf-nivellerend: als het aangebracht wordt vloeit het vanzelf als een mooie egale laag over de vloer.

De vloer wordt aangebracht door vakmannen die kennis hebben van het vak. We ”gieten” de egaline over de ondervloer en verspanen dit vervolgens creatief.

De vierkante meter prijs verschilt per vloer. Dit door het soort ondervloer, het aantal vierkante meters en de locatie.

Gietvloer prijs

De prijs voor een leefbeton egaline vloer hangt af van een aantal factoren. Het is daarom onmogelijk om op voorhand te bepalen wat een betonlook egaline vloer gaat kosten.

Laagdikte

De laagdikte heeft invloed op de inkoop van de producten en automatisch ook op de totaalprijs.

Voorbehandeling ondergrond

De verschillende benodigde voorbehandelingsmiddelen heeft invloed op de prijs.

Aantal lagen

Het aantal lagen wat moet worden aangebracht heeft invloed op de prijs.

Locatie

De locatie heeft invloed op de reiskosten.

Aantal vierkante meters

Prijs per vierkante meter wordt minder naarmate het project groter wordt.

Neem contact op

Gemiddeld gezien kost een betonlook egaline vloer tussen de 35,- en 75,- per vierkante meter.

Verschillende mogelijkheden

De vloeren die hieronder te zien zijn, zijn allemaal toegepast in onze showroom. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Tough walls & floors
Leefbeton vloer

Tough Lava & Taupe

Leefbeton vloer

Tough Stone

Leefbeton vloer

Tough Cazy

Leefbeton vloer

Tough Sand

Meer inhoudelijke informatie?

Genoeg gezien!

stuur foto's en de afmetingen van jouw vloer op en wij maken vrijblijvend een offerte voor je aan.

Onze partners.

Bekijk onze projecten

over ons
Leefbetonvloer - Tough walls & floors
gestuct meubel - tough walls & floors

Volg ons op social media