Tough walls & floors

Gevlinderde betonvloer

Beton is steeds populairder als vloerafwerking. En dat is niet zo gek. Een betonvloer is namelijk tijdloos en onderhoudsvriendelijk. Vroeger werd beton alleen gestort in industriële ruimtes en fabrieken, maar tegenwoordig worden er dagelijks betonvloeren in woningen als eindvloer aangebracht.

Gevlinderde betonvloer

Tough walls & floors

Waarom een gevlinderde betonvloer?

De gevlinderde betonvloer is een hoogwaardige cementgebonden vloer die wordt afgewerkt met de vlindermachine. Een traditionele betonvloer is maar liefst 7 cm dik. De gevlinderde betonvloer stelt ons in staat om met een minimale laagdikte van 5 mm en een minimaal gewicht een vloer te creëren met de karakteristieke uitstraling van beton.

De gevlinderde betonvloer wordt geleverd in een aantal kleuren. Door de unieke opbouw van deze vloer inclusief het vlinderen krijgt de vloer het kenmerkende wolkeffect die een betonvloer ook heeft.

De uiteindelijke uitstraling is afhankelijk van een aantal factoren zoals temperatuur, ondergrond, droging en de hand van de vakman. Gevlinderde betonvloer is dan ook een echt ambachtelijk en uniek product en geschikt voor mensen die niet de ‘perfectie’ zoeken zoals bij in fabriek gemaakte massaproductie!

De vloer wordt voorbehandelt met een superhechtende primer en wordt 2x afgelakt met een PU-lak. Dit voorkomt krassen en vlekken.

Een vloer kan altijd krassen, daarom raden wij altijd aan de filtjes van Scratch No More te gebruiken.

Tough walls & floors

Ambacht

Het aanbrengen van de gevlinderde betonvloer is vak apart. De vloer is toepasbaar op bijna alle soorten ondergronden en kan in verschillende kleuren worden aangebracht. Allereerst wordt de ondergrond stofvrij gemaakt en vervolgens verzien van een schraplaag.

Na de schraplaag kan de dunne betonlaag worden gegoten, deze laag heeft een dikte tussen de 3 en 6mm dik. Deze betonlaag kan worden vergeleken met egaline. Deze laag moet vervolgens voldoende uitharden zodat er met plankschoenen op gelopen kan worden. Het droogproces kan 2 uur duren maar bij sommige omstandigheden kan het ook wel 8 uur duren. Dit is geheel afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid (en talloze andere factoren).

Wanneer de vloer voldoende is uitgehard, kan de er worden gevlinderd! Met een elektrische vlindermachine wordt de vloer afgewerkt, overlast van brandstof motoren is er dus niet. Hierdoor wordt de vloer geheel vlak gemaakt en worden bonkjes en ongelijkheden weggehaald. Grote kleurverschillen kunnen nog worden bijgewerkt en daarnaast kunnen bijvoorbeeld vliegjes nog uit de vloer worden gehaald. De vloer wordt geheel gevlinderd waardoor er op de vloer en wolkeffect ontstaat, net als bij een gevlinderde betonvloer!

Tough walls & floors

Prijzen gevlinderde betonvloer

’De prijs voor een leefbeton egaline vloer hangt af van een aantal factoren. Het is daarom onmogelijk om op voorhand te bepalen wat een betonlook egaline vloer gaat kosten’’. Mag worden vervangen door dit: De prijs voor een gevlinderde betonvloer is afhankelijk van de onderstaande factoren. Bekijk de prijsindicatie voor een gevlinderde betonvloer hier.

Laagdikte

De laagdikte heeft invloed op de inkoop van de producten en automatisch ook op de totaalprijs.

Voorbehandeling ondergrond

De verschillende benodigde voorbehandelings middelen heeft invloed op de prijs.

Aantal lagen

Het aantal lagen wat moet worden aangebracht heeft invloed op de prijs.

Locatie

De locatie heeft invloed op de reiskosten.

Aantal vierkante meters

Prijs per vierkante meter wordt minder naarmate het project groter wordt.

Tough walls & floors

Wilt u deze vloer bekijken?

Neem contact met ons op en kom kijken in onze thuis showroom.

Gevlinderde betonvloer