Tough walls & floors

Microcement

De Microcement is een betonstuc/beton cire achtige afwerking. Geschikt voor vloeren, wanden, badkamers en meubels en leverbaar in heel veel kleuren.

Microcement

Tough walls & floors

Wat is een microcement vloer?

Een microcement gietvloer is industrieel, robuust maar kan ook met een warme uitstraling gecreëerd worden. Door zijn veelzijdigheid is de vloer niet meer weg te denken uit het interieur van nu. Wil jij ook jouw vloeren, wanden of meubels een stoere beton of juist een warme zand uitstraling geven? De Microcement is uniek in werking én gebruiksvriendelijkheid. Welke kleur je ook kiest, Microcement afwerking voegt extra karakter toe aan jouw interieur.

De Microcement wordt aangebracht in 3 lagen. Als eerst wordt de technische laag aangebracht, dit zorgt voor afsluiting van de ondergrond en een goede hechting. Vervolgens wordt de eerste basis laag op de vloer gesmeerd, deze zie je na het schuren terug in het effect. Daarna wordt de eindlaag aangebracht. Daaropvolgend wordt de vloer geschuurd waardoor het effect omhoogkomt en vervolgens wordt de vloer afgelakt. Door de hardheid van de lagen is de vloer volledig krasvast!

De Microcement wordt afgelakt met een 2 componenten PU-lak. Dit zorgt voor een goede beschermlaag over de vloer.

Tough walls & floors

Wat is Microcement?

Microcement is een decoratieve afwerking op basis van cement, kunsthars, toevoegingen en minerale pigmenten. Microcement is geschikt voor zowel vloeren en wand, maar ook op trappen, in badkamers, op meubelstukken en als keukenachterwand. De afwerking is naadloos waardoor het makkelijker is schoon te maken en daardoor ook makkelijker te onderhouden. Door het levendige karakater van Microcement vallen stofjes en vlekken een stuk minder op! Houd u van een rustige vloer? Dan is het ook mogelijk om de vloer aan te brengen in een wat rustiger effect.

Tough walls & floors

Wij bieden ook krasvast microcement aan

Tough walls & floors

Ambacht

Microcement valt in principe onder de gietvloeren. Echter, microcement wordt in werkelijkheid niet gegoten maar ambachtelijk met de spaan aangebracht. Dit is vergelijkbaar met stucwerk, microcement is dan ook toepasbaar op wanden. Door de ambachtelijke wijze van aanbrengen ontstaan er slagen in de vloer, dit is de handtekening van de vakman! Daarnaast is microcement waterdicht en daardoor uitstekend geschikt voor in badkamers. Let hierbij wel op dat de wanden moeten worden vlak gestukt met een cementgebonden stucmortel.
Door de hoge witheid van het basismateriaal, is microcement in (bijna) alle kleuren verkrijgbaar. Dit is op de foto hiernaast goed te zien!

Tough walls & floors

Voordelen biocement vloer

Bio Cement is een zelf nivellerende cementgebonden gietvloer met uitstekende vloei, die geheel vrij is van benzylalcohol en emissies.

Bij het ontwikkelen van de Bio Cement is er gekeken naar de mens en het milieu. Hierbij was ons doel een product op de markt te zetten dat ecologisch verantwoord is en tegelijkertijd niet onder doet voor de kwaliteit die in de huidige markt wordt verwacht.
Om dit doel te behalen mag het product niet schadelijk zijn voor mens en omgeving, en moet het hierbij ook voldoen aan de hoge kwaliteit die vereist wordt bij intensief dagelijks gebruik.
Na veel onderzoek en ontwikkeling vinkt de Bio Cement al deze vakjes af.

De Bio Cement is vrij van emissies en benzylalcohol. Voor de verwerker biedt dit grote gezondheidsvoordelen. Doordat het product emissievrij is komen er geen schadelijke stoffen vrij tijdens en na het verwerken. De Bio Cement is met een Shore van D80 zowel geschikt voor woning gebruik als industrieel gebruik. Ook is de vloer krasvast, waterdicht en UV stabiel en heeft deze van zichzelf een mat uiterlijk.

Tough walls & floors

Microcement prijzen

De prijs voor een microcement vloer is afhankelijk van de onderstaande factoren. Een prijsindicatie voor een nieuwe microcement vloer vindt u hier.

Laagdikte

De laagdikte heeft invloed op de inkoop van de producten en automatisch ook op de totaalprijs.

Voorbehandeling ondergrond

De verschillende benodigde voorbehandelings middelen heeft invloed op de prijs.

Aantal lagen

Het aantal lagen wat moet worden aangebracht heeft invloed op de prijs.

Locatie

De locatie heeft invloed op de reiskosten.

Aantal vierkante meters

Prijs per vierkante meter wordt minder naarmate het project groter wordt.

Tough walls & floors

Wilt u deze vloer bekijken?

Neem contact met ons op en kom kijken in onze thuis showroom.

Microcement