Tough walls & floors

cementgebonden gietvloer

Cementgebonden gietvloer is een 3 à 4 mm dikke gietvloer die op elke ondergrond kan worden aangebracht en een zeer authentieke uitstraling heeft. Het bestaat uit een mix van cement, pigmenten, water en mineralen en is dus ook een milieuvriendelijk product, vooral ook omdat er geen chemische oplosmiddelen in verwerkt zijn.

Woonbeton

Tough walls & floors

Waarom een Tough Basic vloer?

Het mooie aan deze vloer is dat hij natuurlijk is. De vloer leeft echt, dit ga je door de jaren ook zien. Zelf vergelijken we de vloer met een versleten jeans, hoe langer hij gebruikt wordt hoe mooier hij wordt. Gezien het feit dat dit een natuurlijke cementgebonden gietvloer is, is dan kans op haarscheurtjes wel iets groter.

De vloer wordt voorbehandelt met een superhechtende primer en wordt 2x afgelakt met een PU-lak. Dit voorkomt krassen en vlekken.

Een vloer kan altijd krassen, daarom raden wij altijd aan de filtjes van Scratch No More te gebruiken.

Tough walls & floors

Wat houdt het precies in?

Een cementgebonden gietvloer past in bijna elk interieur, van klassiek tot modern. Het is een vloer die wordt gegoten, waardoor er een strakke, creatief verspaande, egale en naadloze vloer ontstaat. Bovendien zijn gietvloeren slijtvast, waardoor ze een lange levensduur hebben. Het is echter wel belangrijk dat de ondervloer, waar de gietvloer overheen gegoten wordt, egaal is.

Wij van Tough walls & floors vinden het prepareren van de ondervloer net zo belangrijk als de gietlaag zelf. Voordat onze applicateurs de gietvloer aanbrengen, zullen zij eerst de ondervloer voorbehandelen om deze te egaliseren. Op deze manier is het mogelijk om een gietvloer over verschillende type ondervloeren te leggen, zoals een bestaande tegelvloer.

Egaline is een natuurproduct, een levend materiaal. Zichtbare kringen, kleurverschillen, aanzetten/slagen, littekens en stippen/druppels in de vloer typeren de echtheid van dit mooie product. Dit zijn uiteraard geen materiaalfouten en kunnen dus ook niet als klacht/opleverpunt worden aangemerkt. De natuur en vakman heeft hier zijn handtekening achtergelaten!

Woonbeton

Tough walls & floors

Waaruit bestaat een cementgebonden gietvloer?

Een zelf nivellerende cementgebonden gietvloer met uitstekende vloei, die geheel vrij is van benzylalcohol en emissies.

Bij het ontwikkelen van de cementgebonden gietvloer is er gekeken naar de mens en het milieu. Hierbij was ons doel een product op de markt te zetten dat ecologisch verantwoord is en tegelijkertijd niet onder doet voor de kwaliteit die in de huidige markt wordt verwacht.

Om dit doel te behalen mag het product niet schadelijk zijn voor mens en omgeving, en moet het hierbij ook voldoen aan de hoge kwaliteit die vereist wordt bij intensief dagelijks gebruik.
Na veel onderzoek en ontwikkeling vinkt deze gietvloer al deze vakjes af.

Tough walls & floors

cementgebonden gietvloer prijzen

De prijs voor een cementgebonden gietvloer is afhankelijk van de onderstaande factoren

Laagdikte

De laagdikte heeft invloed op de inkoop van de producten en automatisch ook op de totaalprijs.

Voorbehandeling ondergrond

De verschillende benodigde voorbehandelings middelen heeft invloed op de prijs.

Aantal lagen

Het aantal lagen wat moet worden aangebracht heeft invloed op de prijs.

Locatie

De locatie heeft invloed op de reiskosten.

Aantal vierkante meters

Prijs per vierkante meter wordt minder naarmate het project groter wordt.

Tough walls & floors

Wilt u deze vloer bekijken?

Neem contact met ons op en kom kijken in onze thuis showroom.

Woonbeton